Autor: Meditsiiniuudised • 21. veebruar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Intensiivne diabeediravi vähendab pikaajalise SP riski

Steno-2 uuringu pikaajalised tulemused on näidanud kliinilise südamepuudulikkuse (SP) riski olulist vähenemist II tüüpi diabeediga patsientidel, kes said intensiivset riskifaktorite kontrollravi.
Intensiivne diabeediravi vähendab pikaajalise SP riski
Foto: PantherMedia

Keskmiselt 21,2 aasta pikkusel järelvaatlusperioodil paigutati SP tõttu haiglasse 13% 80 patsiendist, kellele määrati algselt intensiivne ravi, võrreldes 30%-ga 80 patsiendist, kellele määrati standardne ravi, mis tähendab riski märkimisväärset vähenemist 70% võrra pärast vanuse ja sooga seotud tegurite arvestamist. Lisaks vähenes 62% võrra SP tõttu haiglasse paigutamise või kardiovaskulaarhaiguse põhjustatud surma kombineeritud sekundaarse lõpptulemuse risk.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099