Uudised
Ainult tellijale

Riigikohus jättis õiguse ravimiametile

Foto: Scanpix/ PantherMedia

Ravimiameti tegi 2016. aastal otsuse õiguspäraselt, kui keeldus andmast tegevusluba uuele üldapteegile senises haruapteegi tegutsemiskohas, teatas amet viidates jõustunud kohtuotsusele. Tegemist on apteekide omandireformi elluviimise seisukohast olulise sammuga.

25.10.2018 tegi Tartu Ringkonnakohus otsuse, millega jättis BENU Apteek Eesti OÜ kaebuse rahuldamata. BENU Apteek Eesti OÜ vaidlustas Ravimiameti 19.08.2016. a otsuse, millega keelduti BENU Apteegi haruapteegi asukohas üldapteegi tegevusloa väljastamisest. Enam kui 4000 elanikuga linnades tegutsevad haruapteegid võivad tegutseda haruapteegina kuni 2020. aasta 1. aprillini. Üldapteegi tegevusloa väljastamist piiras taotleja seotus ravimite hulgimüügi tegevusloa omajaga (RavS § 42 lõige 5) ja mittevastavus proviisoromandi nõudele (RavS § 41 lõige 3). Kaebaja oli seisukohal, et kehtestatud piirangutega ja rakendussättega koheldakse tegevusloa omajaid erinevalt.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile lukus lugudele, mis ei nõua meedikukoodi
 • Meedikukood annab ligipääsu ajalehele PDF-ile
 • Meedikukood annab ligipääsu ajakirja Meditsiin Fookuses PDF-ile
 • Tellimus sisaldab Meditsiiniuudiste uudiskirja
 • Jaga lugu:
  Seotud lood
  MEDITSIINIUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad Meditsiiniuudised igal nädalal enda postkasti.

  Meditsiiniuudised.ee toetajad:

  Kadi Heinsalu
  Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
  Aet Trisberg
  Aet TrisbergAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0455
  Violetta Riidas
  Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
  Siret Trull
  Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
  Karin Tamm
  Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
  Maarja Kõrv
  Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708