Autor: Meditsiiniuudised • 5. juuli 2019

Tallinna Haigla ajakava täpsustub sügiseks

Valitsuskabinet arutas eilsel istungil Tallinna Haigla rajamise põhimõtteid ning andis rahandusministeeriumile ja sotsiaalministeeriumile ülesande analüüsida finantsvõimalusi.

Autor: Scanpix Panthermedia

Tallinna Haigla projekti eeldatav kogumaksumus aastatel 2020–2027 on ligikaudu 400 miljonit eurot, mis plaanide kohaselt kaetakse linna ja riigi poolt, samuti kaasatakse Euroopa Liidu struktuurivahendeid.

„Haigla rajamise täpsem ajakava, tulu- ja kuluallikad selguvad edasiste valitsuskabineti läbirääkimiste ning otsuste järel,“ ütles sotsiaalminister Tanel Kiik. „Teema juurde tullakse tagasi sel sügisel 2020. aasta riigieelarve läbirääkimiste käigus.“

Uus haigla Lauluväljaku lähistel koondab kokku senised Ida-Tallinna ja Lääne-Tallinna keskhaiglate tegevused. Haiglasse on kavandatud ligikaudu 25% Eesti eriarstiabist ning seal hakatakse pakkuma teenuseid kõikidel erialadel, mida praegu osutatakse Lääne-Tallinna ja Ida-Tallinna Keskhaiglas.

Tallinna Haiglasse planeeritavad teenuste mahud ja sellest tulenev ruumiprogramm on hinnatud sotsiaalministeeriumi ja haigekassa koostöös loodud eriarstiabi prognoosimudeli abil, mis võtab arvesse nii demograafilisi muudatusi rahvastikus, seniseid teenuste mahte vanusegrupiti kui ka eeldatavaid struktuurseid muudatusi tervishoius.

Sotsiaalministeeriumi ja Tallinna linna vahel 18. veebruaril 2019 sõlmitud leppega pandi alus tulevasele koostööle ning moodustati ühine töörühm, mis töötab välja edasise tegevuskava Tallinna haigla rajamiseks. Töörühma ülesanne on töötada välja konkreetne tööjaotus, tegevus- ja ajakava, juriidiline koostöövorm ning finantseerimisplaan hiljemalt 2020. aasta 1. märtsiks.

Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Hanna SultsMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 385
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708