Kuula artiklit
Autor: Meditsiiniuudised • 5. juuli 2019
Kuula artiklit
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Haigla ajakava täpsustub sügiseks

Valitsuskabinet arutas eilsel istungil Tallinna Haigla rajamise põhimõtteid ning andis rahandusministeeriumile ja sotsiaalministeeriumile ülesande analüüsida finantsvõimalusi.
Foto: Scanpix Panthermedia

Tallinna Haigla projekti eeldatav kogumaksumus aastatel 2020–2027 on ligikaudu 400 miljonit eurot, mis plaanide kohaselt kaetakse linna ja riigi poolt, samuti kaasatakse Euroopa Liidu struktuurivahendeid.

„Haigla rajamise täpsem ajakava, tulu- ja kuluallikad selguvad edasiste valitsuskabineti läbirääkimiste ning otsuste järel,“ ütles sotsiaalminister Tanel Kiik. „Teema juurde tullakse tagasi sel sügisel 2020. aasta riigieelarve läbirääkimiste käigus.“

Uus haigla Lauluväljaku lähistel koondab kokku senised Ida-Tallinna ja Lääne-Tallinna keskhaiglate tegevused. Haiglasse on kavandatud ligikaudu 25% Eesti eriarstiabist ning seal hakatakse pakkuma teenuseid kõikidel erialadel, mida praegu osutatakse Lääne-Tallinna ja Ida-Tallinna Keskhaiglas.

Tallinna Haiglasse planeeritavad teenuste mahud ja sellest tulenev ruumiprogramm on hinnatud sotsiaalministeeriumi ja haigekassa koostöös loodud eriarstiabi prognoosimudeli abil, mis võtab arvesse nii demograafilisi muudatusi rahvastikus, seniseid teenuste mahte vanusegrupiti kui ka eeldatavaid struktuurseid muudatusi tervishoius.

Sotsiaalministeeriumi ja Tallinna linna vahel 18. veebruaril 2019 sõlmitud leppega pandi alus tulevasele koostööle ning moodustati ühine töörühm, mis töötab välja edasise tegevuskava Tallinna haigla rajamiseks. Töörühma ülesanne on töötada välja konkreetne tööjaotus, tegevus- ja ajakava, juriidiline koostöövorm ning finantseerimisplaan hiljemalt 2020. aasta 1. märtsiks.

Tallinna Haigla ajakava täpsustub sügiseks
Kuula artiklit

Tallinna Haigla ajakava täpsustub sügiseks

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099