Autor: Meditsiiniuudised • 10. september 2019

Geeniandmete kogumine on kui ettevalmistus kuule lennuks

Eesti Geenivaramu direktor professor Andres Metspalu sõnul on tulevikus geenivaramust abi igal perearstil nii haigusriskide kui ka õigete ravimite määramisel.
Eesti Geenivaramu direktor professor Andres Metspalu.
Foto: Raul Mee

Geeniandmete põhjal saavad perearstid veel paremini kui enne otsustada, mis ravimid igaühele kõige paremini sobiksid. „Eelkõige peaksid andmebaasi minema andmed nende ravimite kohta, mis inimesele ei sobi,» ütleb Andres Metspalu ajalehele Pealinn antud intervjuus. «Meie geneetika on selline, et ühed rohud sobivad paremini kui teised. Praegu näeme ju palju seda, et inimestel tekivad mingite rohtude tarvitamisel soovimatud kõrvalnähud.“

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099