Autor: Siret Trull • 14. november 2019

Keskhaiglad peavad tagama insuldiüksuste töö

Seoses otsusega transportida alates 1. septembrist 2019 enamus insuldi kahtlusega patsiente piirkondlikesse ja keskhaiglatesse peab neis haiglates olema tagatud neuroloogi ööpäevaringne valve ning uuest aastast on ette nähtud ka neuroloogi valveringi tasu.
Keskhaiglates peab neuroloog ööpäevaringselt valves olema.
Foto: Shutterstock

Määruses, millega muudetakse 1. jaanuarist 2020 tervishoiuteenuste loetelu, täpsustatakse teenuse „Ööpäevaringse valmisoleku tagamine kvartalis ühe arstliku eriala kohta“ (kood 2280K) rakendamise tingimusi vastavalt Ludvig Puusepa Nimelise Neuroloogide ja Neurokirurgide Seltsi (ENNS) esitatud ettepanekutele, mis kinnitati sotsiaalministeeriumi, haigekassa ja seltsi ühises töörühmas „Insuldi käsitlus Eestis“.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099