Autor: Siret Trull • 14. november 2019

Läti loodab piiriülese retsepti tööle saada aastaks 2022

Sotsiaalministeerium saatis sel nädalal omalt poolt toetuskirja Läti terviseteenistuse CEF (Connecting Europe Facility) grandi projektitaotlusele, millega nad asuvad välja töötama piiriülest digiretsepti ja patsiendi haigusloo kokkuvõtet aastaks 2022.
Digiretsept Eesti ja Läti vahel võiks tööle hakata aastal 2022.
Foto: Raul Mee

Sotsiaalministeerium koostöös TEHIKuga toetab oma kogemuse põhjal Lätit piiriüleste teenuste arendamisel juba 2018. aasta sügisest, ütles sotsiaalministeeriumi e-teenuste arengu ja innovatsiooni valdkonna nõunik Priit Tohver. „Oleme algatanud regulaarse kohtumiste formaadi Balti kolleegidega piiriüleste teenuste arutamiseks,“ rääkis nõunik. „Balti riikide peaministrid allkirjastasid 2017. aasta detsembris deklaratsiooni, kus muuhulgas lubati käivitada piiriülene digiretseptivahetus kolme riigi vahel.“

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708