Autor: Meditsiiniuudised • 22. november 2019

Arst soovitab laustestimist Harjumaa ja Ida-Virumaa inimestele

Doktor Kristi Rüütel ütles eile HIV ja C-hepatiidi ümarlaual, et HIV testimine on saanud nii perearstide kui ka eriarstide seas igapäevasemaks, aga nad ei testi õigeid inimesi.
Doktor Kristi Rüütli sõnul testitakse Eestis HIV suhtes valesid inimesi.
Foto: Tiit Mõtus

„Me testime palju noori naisi, eriti seoses raseduse jälgimisega, kelle seas HIV levimus on madal. Samas testime vähe mehi, eriti vanuses 16–49 aastat ja ka indikaatorseisundite puhune testimine on väga kasin,“ sõnas doktor Rüütel eile ümarlaual. „Ma näen, et me peaksime testima kõiki HIVi indikaatorhaiguste ja -seisunditega patsiente. Kõiki inimesi, kes on käitunud riskeerivalt või kelle seksuaalpartner on riskeerinud. Samuti peaksime testima absoluutselt kõiki Ida-Virumaa ja Harjumaa 16–49aastaseid patsiente,” lisas Rüütel.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099