Autor: Meditsiiniuudised • 26. märts 2020

EL-i riigid vajaks kümme korda rohkem kaitsevarustust

Euroopa Liidu riigid vajavad koroonapandeemiaga toimetulekuks kümme korda rohkem individuaalseid kaitsevahendeid ja muud meditsiinivarustust kui neil praegu kasutada on, selgub Euroopa Komisjoni koostatud ülevaatest.

Autor: Shutterstock

"Kogu Euroopas on individuaalsete kaitsevahendite ja muu meditsiinivarustuse, eriti hingamisaparaatide, kättesaadavus ja tarned murekohaks," öeldakse kolmapäeval valminud Komisjoni sisedokumendis, millega uudisteagentuuri Reuters ajakirjanikud tutvuda said, vahendas ERR.

Loe lisaks
Isikukaitsevahendite ühishange võib nihkuda maikuusse

Komisjoni hinnangu kohaselt suudavad traditsioonilised tarnekanalid tagada praegu ainult kümme protsenti nõudlusest.

Kaitsevarustuse nappus seab meditsiinitöötajad suuremasse nakkusohtu: Itaalias ja Hispaanis, mis on Euroopas enim koroonaviirusest kannatanud riigid, on nakatunud 5000 meedikut, selgus teisipäeval avaldatud andmetest. See tähendab, et meditsioonitöötajad moodustasid sel hetkel üheksa protsenti Itaalia ja 13 protsenti Hispaania kõigist nakatunutest.

Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Hanna SultsMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 385
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708