Meditsiiniuudised  • 26 märts 2020 08:53

EL-i riigid vajaks kümme korda rohkem kaitsevarustust

Euroopa Liidu riigid vajavad koroonapandeemiaga toimetulekuks kümme korda rohkem individuaalseid kaitsevahendeid ja muud meditsiinivarustust kui neil praegu kasutada on, selgub Euroopa Komisjoni koostatud ülevaatest.

Foto: Shutterstock

"Kogu Euroopas on individuaalsete kaitsevahendite ja muu meditsiinivarustuse, eriti hingamisaparaatide, kättesaadavus ja tarned murekohaks," öeldakse kolmapäeval valminud Komisjoni sisedokumendis, millega uudisteagentuuri Reuters ajakirjanikud tutvuda said, vahendas ERR.

Loe lisaks

Komisjoni hinnangu kohaselt suudavad traditsioonilised tarnekanalid tagada praegu ainult kümme protsenti nõudlusest.

Kaitsevarustuse nappus seab meditsiinitöötajad suuremasse nakkusohtu: Itaalias ja Hispaanis, mis on Euroopas enim koroonaviirusest kannatanud riigid, on nakatunud 5000 meedikut, selgus teisipäeval avaldatud andmetest. See tähendab, et meditsioonitöötajad moodustasid sel hetkel üheksa protsenti Itaalia ja 13 protsenti Hispaania kõigist nakatunutest.

Jaga lugu:
Seotud lood
MEDITSIINIUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Meditsiiniuudised igal nädalal enda postkasti.

Meditsiiniuudised.ee toetajad:

Kadi Heinsalu
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Aet Trisberg
Aet TrisbergAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0455
Violetta Riidas
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret Trull
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Karin Tamm
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja Kõrv
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708