Kuula artiklit
Autor: Meditsiiniuudised • 31. juuli 2020
Kuula artiklit

Ööpäevaga lisandus 13 positiivset testitulemust

Nn Tartu haiguskolle laieneb, tuvastatud on 15 nakatunut ja eeldatavasti lisandub neid veelgi.
Foto: Shutterstock

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 721 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, lisandus 13 positiivset testi tulemust.

Rahvastikuregistri andmete järgi laekus 9 positiivset testi tulemust Tartumaale (neist 7 Tartu linna), 2 Harjumaale Tallinnasse ja 2 Ida-Virumaale (1 Narva linna). 4 Tartumaa uue juhtumi puhul on juba tuvastatud seos 18. juulil Vabanki ööklubis toimunud peoga. Üks Tallinna juhtum on seotud perekonna ringis nakatumisega (elukaaslane käis 18.07 Vabanki klubis), teise positiivse sõbrad käisid Narva Vaba Lava e-spordi võistlusel (kuhu viis viiruse isik, kes käis samuti 18.07 Vabanki klubis). Hetkel on koos Harjumaal asuvate nakatunutega nn Vabanki puhangus 15 inimest, see arv võib veel kasvada.

Ida-Viru nakatunute puhul on ühel juhul tegemist Valgevenest sisse toodud juhtumiga ning teisel juhu andis inimene esialgse positiivse proovi haiglasse sattudes, kuid kordustestid olid negatiivsed. Ülejäänud nakatunute puhul käib hetkel veel asjaolude täpsustamine.

Seoses Tartus ja Ida-Virumaal piirkondliku koroonaviiruse levikuga on terviseamet sel nädalal SYNLABi proovivõtjate abil tõstnud nendes piirkondades testimisvõimekust.

Tartlastele on tänasest (31.07) täiendavalt taas avatud eraldiseisev põhitestimiskoht Qvalitas Arstikeskuse testimistelgi näol A Le Coq spordiareeni kõrval. Proovi saab anda samal või järgmisel päeval kokkulepitud aja alusel saatekirjaga.

Haiglaravil 4 inimest

31. juuli hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 4 inimest, juhitaval hingamisel ei ole ühtegi patsienti. Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandunud. Kokku on Eestis koroonaviirus nõudnud 69 inimese elu.

Tänaseks on haiglates lõpetatud 393 COVID-19 haigusjuhtumit 380 inimesega.

Tänase seisuga on tervenenud 1 930 inimest. Neist 1 462 inimese haigusjuhtum on lõpetatud (75,8%), 468 inimese puhul (24,2%) on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil, st ootab tervenemise kinnitamist.

3 sammu, kuidas vältida testimisega seotud ise nakatumist ja kaaskodanike nakatamist:

- Testimisele jõuda täpselt kokkulepitud ajal, mitte oluliselt varem ega hiljem

- Koroonakahtlusega isik ei tohi sõita testi tegema ühiskondliku transpordiga

- Soovituslik on minna isikliku maksiga ja desinfitseerida käsi, hoida 2 m vahet

- Juhul, kui esineb koroonaviiruse sümptomeid, tuleb seda öelda testimise aja kokku leppimisel ja sel juhul soovitame kodust proovi andmist (või Tartus autoga ligi pääsetavasse testimiskohta).

Tasub teada

Eestis on kokku tehtud enam kui 119 tuhat esmast testi, nendest 2064 ehk 1,7 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. Koroonatestide täpsemat statistikat saab vaadata www.terviseamet.ee/koroonakaart.

Ööpäevaga lisandus 13 positiivset testitulemust
Kuula artiklit

Ööpäevaga lisandus 13 positiivset testitulemust

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099