Autor: Meditsiiniuudised • 4. märts 2021
Ainult tellijatele

Euroopa Ravimiamet alustab Sputnik V koroonavaktsiini andmete eelhindamist

Euroopa Ravimiameti (EMA) Inimravimite komitee (CHMP) alustab Venemaa Gamaleya riikliku epidemioloogia ja mikrobioloogia keskuse arendatud koroonavaktsiini Sputnik V (Gam-COVID-Vac) kiirendatud hindamisprotseduuriga. Euroopa Liidus on vaktsiini müügiloa taotluse esitajaks R-Pharm Germany GmbH.

Autor: Shutterstock

Inimravimite komitee otsustas alustada Sputnik V andmete läbivaatust kiirendatud korras (nn rolling review) vaktsiini laboriandmete ja kliinilise uuringu andmete põhjal. Andmed viitavad, et Sputnik V algatab koroonaviiruse vastaste antikehade ja immuunrakkude tootmise, mis võib kaitsta inimesi COVID-19 viiruse eest.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708