Autor: Meditsiiniuudised • 4. märts 2021

Euroopa Ravimiamet alustab Sputnik V koroonavaktsiini andmete eelhindamist

Euroopa Ravimiameti (EMA) Inimravimite komitee (CHMP) alustab Venemaa Gamaleya riikliku epidemioloogia ja mikrobioloogia keskuse arendatud koroonavaktsiini Sputnik V (Gam-COVID-Vac) kiirendatud hindamisprotseduuriga. Euroopa Liidus on vaktsiini müügiloa taotluse esitajaks R-Pharm Germany GmbH.
Foto: Shutterstock

Inimravimite komitee otsustas alustada Sputnik V andmete läbivaatust kiirendatud korras (nn rolling review) vaktsiini laboriandmete ja kliinilise uuringu andmete põhjal. Andmed viitavad, et Sputnik V algatab koroonaviiruse vastaste antikehade ja immuunrakkude tootmise, mis võib kaitsta inimesi COVID-19 viiruse eest.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099