Autor: Siret Trull • 21. mai 2021

Tapfer: Hetk, kus vaktsiine hakkab Eestil üle jääma, on päris lähedal

Vaktsiinitootjad ja biotehnoloogia ettevõtted tegid avaliku pöördumise, kus märgivad, et tootjad, riikide valitsused ning ka mitteriiklikud organisatsioonid peavad tegema koostööd selle nimel, et koroonavaktsiine jaotataks üle maailma õiglaselt, sh keskmise ja madala sissetulekuga riikidele.
Ravimitootjate Liidu juhataja Riho Tapfer.
Foto: Julia-Maria Linna

Pöördumises märgitakse, et vaktsiinitootjad ja biotehnoloogiaettevõtted on COVID-19 vaktsiinide väljatöötamisel ja tootmisel teinud tohutuid jõupingutusi, mis on end ka ära tasunud: tehtud on enam kui 200 kliinilist uuringut ning ligi 300 koostööprojekti tootjate vahel kogu maailmas. Selle tulemusena on tootmine kasvanud vaid mõne kuuga nullist 2,2 miljardi COVID-19 vaktsiiniannuseni mai lõpuks ning kasvab hinnanguliselt 11 miljardi doosini 2021. aasta lõpuks. See on piisav kogus kogu maailma täiskasvanud elanikkonna vaktsineerimiseks.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099