Autor: Meditsiiniuudised • 5. juuli 2021

Ärevushäire puhul on võtmesõnaks võime kohaneda

Ärevushäirete ennetamisel ja ravimisel võiks olla abi toimetulekuoskuste arendamisest. Vaimse tervise konverentsil pidas regionaalhaigla ja Confido Vaimse Tervise Keskuse psühhiaater Liis Haavistu ettekande ärevushäirest.
Ärevushäire aastane levimus Euroopa Liidu rahvastikus on 14%.
Foto: Shutterstock

Ärevushäire aastane levimus Euroopa Liidu rahvastikus on 14%. Naistel diagnoositakse ärevust sagedamini kui meestel, välja arvatud sotsiaalärevus, hüpohondria, obsessiiv-kompulsiivne häire, mida esineb naistel ja meestel võrdselt. Ärevushäirega kaasub sageli ka mõni teine psüühikahäire või mitu ärevushäiret samaaegselt. Sagedamini on nendeks depressioon ja sõltuvushäired.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099