Autor: Meditsiiniuudised • 29. november 2021

EMA on alustanud Paxlovidi andmete varasema hindamisega

Euroopa Ravimiametile (EMA) on esitatud ühe suu kaudu manustatava ravimi, Lagevrio (toimeaineks molnupiraviir), müügiloa taotlus. Lisaks on amet algatanud suu kaudu manustatava ravimi Paxlovid (toimeaineteks PF-07321332 ja ritonaviir) andmete varasemat hindamist juhuks, kui liikmesriigid soovivad ravimit ilma müügiloata kasutada. Müügiloa saamise taotlust veel esitatud ei ole.
EMA on alustanud Paxlovidi andmete varasema hindamisega.
Foto: Shutterstock

Lagevrio ehk molnupiraviir on suukaudne viirusevastane ravim, mis vähendab SARS-CoV-2 (COVID-19 põhjustava viiruse) võimet inimese organismis- paljuneda. Ravimi toimemehhanism on viiruse geneetilises materjalis (RNA-s) muutuste (mutatsioonide) tekitamine, mis omakorda takistab viiruse paljunemist.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099