Autor: Kristiina Käit • 8. märts 2023

Peep Peterson: töökeskkonnas vähiriskidega kokkupuutumine on andnud liiga suure arvu vähijuhtumeid

Tervise- ja tööminister Peep Peterson kommenteeris oma nädalategevusi kokkuvõtvas videopostituses Tervise Arengu Instituudi värske uuringu tulemusi, mille kohaselt töökeskkonnas vähiriskidega kokkupuutumine põhjustab tõenäoliselt aastas ca 776 vähijuhtumit.
Fotol: tervise- ja tööminister Peep Peterson.
Foto: Peep Petersoni Facebooki veebileht.

Tervise Arengu Instituudi (TAI) värske uuringu kohaselt on töökeskkonnas vähiriskidega kokkupuutumine põhjustanud Eestis tõenäoliselt ca 3880 vähijuhtumit viie aasta jooksul (uuringu andmed 2016–2020), see uuring lähtub rahvusvahelisest kogemusest, kui sellised vähiriskid töökohas avalduvad, kuidas nad mõjutavad üht või teist vähitüüpi. Minister Peep Petersoni sõnul ei ole kunagi Eestis selliseid arve kuuldud, sest vähiregister selle kohta andmeid ei anna.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099