Autor: Margot Vent • 4. aprill 2023

Prantsusmaa valmistab ette abistatud enesetapu seadustamise eelnõud

Prantsusmaa president Emmanuel Macron ütles esmaspäeval, et Prantsusmaa peab parandama palliatiivse ravi kättesaadavust ja suve lõpuks saab valmis seaduseelnõu, mis puudutab teemat, kas abistatud enesetapp peaks olema mingis vormis lubatud.
Prantsusmaa valmistab ette abistatud enesetapu seadustamise eelnõud.
Foto: Shutterstock

Macroni sõnul tugineb eelnõu 184-st juhuslikult määratud Prantsuse kodanikust koosneva ja teemat mullu detsembrist arutanud rühma tööle, mille kokkuvõttes väljendas 76% liikmeist, et pooldab soovijaile mingil kujul abi andmist, vahendas Reuters.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099