Autor: Annika Matson Kald • 5. mai 2023

Eesti perearstide IT-süsteemid on tänavu järelevalve ametnike luubi all

Luubi alla võtmise üks ajend oli juhtum eelmisest aastast ühe Tallinna perearstikeskusega, kus lõpetas töö hiljuti soetatud server, viies endaga kaasa nii andmebaasis olnud andmed kui ka värsked varukoopiad.
Mullu oli riigi infosüsteemi ameti (RIA) andmetel üks juhtum ühe Tallinna perearstikeskusega, kus lõpetas töö hiljuti soetatud server, viies endaga kaasa nii andmebaasis olnud andmed kui ka värsked varukoopiad. Foto on illustreeriv.
Foto: Andras Kralla

Viimane toimiv varukoopia oli sellel perearstikeskusel pool aastat vana ja seda polnud võimalik taastada. Mõistagi tekitas see perearstikeskuse töös suurema segaduse. Tänavu on riigi infosüsteemide ameti (RIA) huviks perearstikeskused läbi käia, et aidata neil selliseid riske ennetada.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708