Autor: Kadi Heinsalu • 6. september 2023

Esimene partii gripivaktsiini on Eestis

Gripihooaja eel on saabunud Eestisse esimene osa tellitud gripivaktsiinist. Riskirühmade ja eakate vaktsineerimine riigi kulul algab siiski alles oktoobri keskel.
Vaktsineerimine
Foto: Shutterstock

Ravimiameti sisse- ja väljeveo järelvalve büroo juhataja Marko Tiisler ütles, et Eestis turustatakse 2023/2024 hooajal gripivaktsiine Influvac Tetra ja Vaxigriptetra kokku ligi 176 000 annust. "Eelmisel nädalal saabus Eestisse 39 600 annust gripivaktsiini Influvac Tetra. Ravim jaotus tervishoiuteenuse osutajatele, apteekidele ning tervisekassale. Järgmised suuremamahulised gripivaktsiini tarned toimuvad oktoobris," lisas Tiisler.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099