Autor: Margot Vent • 27. september 2023

Soome sõelub ka sisserändajate C-hepatiiti

Soomes muudeti sisserändajate nakkushaiguste ennetamise soovitust: alla 16aastaste tuberkuloosi sõelumisel soovitatakse edaspidi kopsuröntgeni asemel IGRA testi, mis võimaldab tuvastada nii aktiivse kui ka latentse tuberkuloosi ning algasid ka C-hepatiidi sõeluuringud.
C-hepatiidi sõeluuringut soovitatakse individuaalsete riskitegurite alusel ja juhul, kui sisserändajad on pärit riigist, kus C-haiguse levimus on vähemalt 2%
Foto: Shutterstock

Soome tervise ja heaolu instituudi (THL) teatel uuritakse sisserändajaid nüüd tuberkuloosi, HIV, B- ja C-hepatiidi, süüfilise ja sooleparasiitid suhtes, kusjuures uuendatud juhised ei kehti ainult pagulastele ja varjupaigataotlejatele, vaid ka Soome töö või õppimise tõttu kolinud isikutele, vahendas mediuutiset.fi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099