Autor: Meditsiiniuudised • 3. oktoober 2023

Tervisekassa kutsub üle 60aastaseid jämesoolevähi sõeluuringusse

Eestis diagnoositakse jämesoolevähk igal aastal ligi tuhandel inimesel ja sageli hilises staadiumis. Tervisekassa kutsub teisipäeval alanud jämesoolevähi sõeluuringu teavituskampaaniaga 60-68aastaseid tasuta sõeluuringule, et haigusjuhud varem üles leida.
Eestis diagnoositakse jämesoolevähk aastas tuhandel inimesel.
Foto: Shutterstock

"Uuringu käigus on võimalik vähieelsed muutused üles leida enne haiguse ja sümptomite tekkimist. Ōigeaegse meditsiinilise abiga saab muutuseid edukalt ravida ja patsiendi ehmatavast diagnoosist päästa," selgitas tervisekassa sõeluuringute teenusjuht Maria Suurna.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708