Autor: Margot Vent • 24. oktoober 2023

Koroonajuhtude arv kasvas nädalaga enam kui kolmandiku võrra

Terviseameti värskest COVID-19 nädala epiidülevaatest ilmneb, et möödunud nädalal kasvas registreeritud koroonajuhtude arv võrreldes nädal varasemaga enam kui kolmandiku võrra ja hospitaliseeritute arv pea kaks korda. Enim kasvas väikelaste ja eakate haigestumine.
Kokku registreeriti möödunud nädalal 814 haigusjuhtu.
Foto: Shutterstock

Möödunud nädalal tehti 1 659 testi, millest positiivseiks osutus 9,5% (nädal varem 7,7%). Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskuse andmeil lisandus eelmisel nädalal 814 haigusjuhtu, millest 158 olid laboratoorselt kinnitatud ja 656 kliiniliselt diagnoositud. Registreeritud haigusjuhtude üldarv kasvas võrreldes nädal varasemaga 35,9% võrra. Reproduktsiooni alusarv R ehk nakatumiskordaja on üle-eestiliselt 1.25.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708