Autor: Kristiina Käit • 1. november 2023

Duodecim: kuidas lapse raskest haigusest vanematele rääkida

Soome Arstide Liidu leht Duodecim avaldas soovituse, kuidas vanematele lapse raskest haigusest rääkida. Esmase teabe andmise viis on oluline ja seda õigesti tehes tõstab ka vanemate usaldust tervishoiutöötajate vastu ja aitab vanemal alustada lapse toetamist.
Fotol: Arst kohtumas ema ja lapsega.
Foto: Shutterstock

Soovituses kirjeldatud vahetu teabe andmise struktureeritud mudel toob praktilisele tööle konkreetset abi. See annab ka võtmed teemakohase koolituse korraldamiseks,“ ütleb soovituse autorirühma liige ja peaarsti abi, lastearst Mari Juuti pressiteates, kirjutab mediuutiset.fi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099