Autor: Margot Vent • 28. november 2023

Uuring: Juba punase liha osaline asendamine taimse toiduga vähendab eri haiguste riski

Värskest uuringust ilmnes, et juba 50 grammi punase liha asendamine paari lusikatäie pähklitega vähendab teatud haiguste riski.
Foto: Shutterstock
Teadusajakirjas BMC Medicine avaldatud Saksa epidemioloogide ja toitumisspetsialistide koostatud metaanalüüsist ilmnes, et juba liha osaline asendamine taimse toiduga vähendab eri haigustesse, näiteks südame-veresoonkonna haigustesse ja 2. tüüpi diabeeti haigestumise riski.

Uuring hõlmas 37 varasemat uuringut, mis vaatlesid 20 aasta jooksul Euroopa, Ameerika ja Aasia inimeste toitumist ja elustiili, sh liikumisharjumusi, suitsetamist ja alkoholi tarbimist, kirjutas Helsingin Sanomat.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099