Autor: Meditsiiniuudised • 12. detsember 2023

Üha enam Suurbritannia inimesi siirdub hambaid ravima välismaale

Kui varem reisiti Suurbritanniast välisriikidesse ilusat naeratust saama, siis praegu sõidavad tuhanded inimesed kriisis oleva riikliku tervishoiusüsteemi, töötajate streikide ja tõusnud elukalliduse tõttu teistesse riikidesse saama tavalisi hambaraviteenuseid, mida Suurbritannias ei saa.
Kui Suurbritannias tulnuks ühel naispatsiendil kahe implantaadi paigalduse eest maksta 5000 naela, siis Türgis läks sama ravi koos hotellimajutusega maksma 923 naela, millele lisandus 200naelane lend.
Foto: Shutterstock

2021. aastal oli riik OECD (majanduskoostöö ja arengu organisatsiooni) 22 rikkama riigi seas hambaravi kättesaadavuselt altpoolt kolmandal kohal. Puudulik rahastus on probleemi veelgi süvendanud, mis tähendab, et riiklikus tervishoiusüsteemis (NHS) ei pääse madala hinnaga hambaarsti juurde miljonid inimesed. Kuna ravi erakliinikus on paljude jaoks liiga kallis, on inimesed juulis avaldatud raporti kohaselt hakanud endil ise hambaid välja tõmbama, vahendas Reuters.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099