Autor: Margot Vent • 25. märts 2024

Lätis suri üle-eelmisel nädalal gripi tõttu 14 inimest

Ehkki Läti grippi ja COVID-19sse haigestumiste arv jätkas üle-eelmisel nädalal langust, suri nädala jooksul gripi tõttu 14 patsienti. Kogu hooaja jooksul ehk alates möödunud aasta 40. nädalast on gripi tõttu surnud 49 inimest. Eestis on sel hooajal esinenud 86 gripi kaasuva ja põhihaigusega seotud surmajuhtu.
Lätis suri üle-möödunud nädalal gripi ja COVID-19 tõttu kokku 20 inimest.
Foto: Shutterstock

Läti haiguste ennetus- ja tõrjekeskuse (SPKC) 20. märtsi andmete kohaselt pöördus riigis üle-eelmisel nädalal ülemiste hingamisteede infektsiooni ägedate sümptomitega perearstide poole kokku 778 patsienti, kellest 180-l diagnoositi kliinilise pildi põhjal gripp. Juhtumeid registreeriti Daugavpilsis, Ventspilsis, Rēzeknes, Riias, Liepājas, Gulbenes, Jēkabpilsis ja Jurmalas kõigis vanuserühmades, ent suurima intensiivsusega 0-4aastaste seas. Gripi tõttu suri 14 inimest, mis on pea kolmandik kogu hooaja jooksul registreeritud gripisurmadest, kirjutas Läti rahvusringhääling.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099