Uuringud: teatud toiduained võivad olla migreeni päästikud
Migreeni ennetamine võib alata toidulaualt – teadusuuringud näitavad, et kunstlikud magusained, punane vein, töödeldud liha ja ebaregulaarsed söögiajad on levinud vallandajad, mida teadlik toitumine võib aidata leevendada.
Lõuna-Korea Souli riikliku ülikooli meditsiinikolledži uus uuring näitab, et migreeni ja põletikulise soolehaiguse (IBD) suurenenud riski vahel võib olla seos.
Migreen on levinuim neuroloogiline haigus ning kõikide haiguste seas teisel kohal maailmas puudega elatud aastate koormuse mõistes. Migreenist kirjutab Tartu Ülikooli kliinikumi vanemarst-õppejõud neuroloogia erialal Kati Braschinsky.
Kui varem oli igal tervishoiutöötajal isiklik kittel, siis tänapäeva haiglates ja kliinikutes kasutatakse üha enam renditavaid tööriideid, mis on jagatud, kuid hügieenilised ja alati jälgitavalt hooldatud. Tööriiete korrektne hooldus on meditsiiniasutustes hädavajalik – see aitab vältida bakterite, viiruste ja muude haigusetekitajate levikut ning tagada ohutuse nii personalile kui patsientidele. Kaasaegne tehnoloogia võimaldab kogu protsessi digitaliseerida ja vähendada riske miinimumini.