Äripäeva raamatuklubi maikuu saade on ajendatud terviseraamatuklubi maikuu raamatust, milleks on Ameerika psühhiaater Judson Breweri “Näljaharjumus. Miks me sööme, kui pole näljased, ja kuidas seda lõpetada”.
Saade on
otseülekandena eetris täna, kolmapäeval kl 15.00 algusega.
Raamat räägib mis iganes põhjusel kujunenud ülesöömisest. Saate külaliseks on psühhiaatria resident Helena Mesikepp, kelle erihuviks on samuti söömishäired. Kiirtoit, poolfabrikaadid, valiktoitumine, dieedid, ülesöömine, igavussöömine – need kõik on paljudele tuttavad teemad. Paljudele käib üle jõu millegi nii lihtsaga, nagu igapäevane tasakaalukas ja piisavas mahus söömine, toimetulek. Saates arutame, kust jookseb piir probleemse söömise ja gurmaanluse vahel, ja kuidas ennast vaimses plaanis jälle järjele aidata.
Saatekülalist küsitles Meditsiiniuudiste peatoimetaja Kadi Heinsalu.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Ameerika psühhiaater Judson Brewer selgitab värskelt eesti keelde tõlgitud raamatus “Näljaharjumus” põhjuseid, miks söömine muutub sõltuvuseks ja annab nõu, kuidas sellest nõiaringist lahti haakida. Abinõuks ei paku ta dieete, vaid vaimseid praktikaid.
12. kuni 25. maini on paljud meie terviseraamatud saadaval 9, 14, 19 või 24 euroga. Heida pilk meie veebipoodi ja vali endale suveks kasulikku lugemist.
Kui varem oli igal tervishoiutöötajal isiklik kittel, siis tänapäeva haiglates ja kliinikutes kasutatakse üha enam renditavaid tööriideid, mis on jagatud, kuid hügieenilised ja alati jälgitavalt hooldatud. Tööriiete korrektne hooldus on meditsiiniasutustes hädavajalik – see aitab vältida bakterite, viiruste ja muude haigusetekitajate levikut ning tagada ohutuse nii personalile kui patsientidele. Kaasaegne tehnoloogia võimaldab kogu protsessi digitaliseerida ja vähendada riske miinimumini.