Autor: Kadi Heinsalu • 31. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine. E-ained ründavad
Ostsin Angelika Erini äsjailmunud raamatu „E-ained meie igapäevatoidus“. Olin sellest lugenud Ekspressist ja näinud kunagi Ringvaate saates kellegagi intervjuud, kes hoiatas eriti aine E-621 eest (maitsetugevdaja, kõikides vorstides, lihades jne).
Erinil on E-ained hinnatud viiepallisüsteemis, kus nr 1 on kõige kahjulikum, nr 5 enam-vähem lubatav. Paljud nr 1 ained on mujal riikides keelatud, meil aga lahkelt lubatud.
Igatahes pärast selle raamatu sirvimist kadus mul esimese hooga üldse söögiisu, siis tahtmine toidupoodi minna ja midagi süüa osta. Käisin terve lihaleti läbi ega leidnud ainsatki toodet ilma E-621ga… E-ained ründavad ju pea igast toidukarbist.