29. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Usaldamatus laseb haigekassal aadrit

Foto: Anti Veermaa
Meditsiin on ühtpidi üks kõige innovaatilisemaid erialasid, kuid teisalt ka konservatiivsemaid, sest iga eksimus võib maksta inimelu. Seega on konflikt alati ettevaatliku meditsiini ja innovaatilise IT vahele justkui sisse programmeeritud.

Apteekrite iidset tarkust, et ravimit tuleb kontrollida enne väljastamist kolm korda, on arvuti puhul vist keeruline kasutada. Piisab ühest pilgust, aga kolm korda samal asjal klikkida on veidi imelik. Ilmselt just sellest samast mitmekordse kontrolli vajadusest johtuvalt ei kipu meedikud tervise infosüsteemi ehk TISi usaldama. Vähemasti viitab sellele soovimatus saata sinna näiteks patsiendi veregrupi andmeid ja neid hiljem kasutada. Kuigi tegemist on lihtsa tähekombinatsiooniga, mis elu jooksul ei muutu, on sellega eksimisel saatuslikud tagajärjed.  Ikka jääb õhku küsimus, et äkki on seal näpukas?

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708