26. september 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viljandi kirurgid küsisid tööd ja raha

Viljandi haigla rahastamise ümarlaual osalenud tõdesid, et patsientide ja haigla pinged pole veel jõudnud poliitikuteni.

Viljandi haigla kirurgid tahavad rohkem patsiente plaaniliseltravida- kuid haigekassa ei näe võimalust ligi 30-protsendilisekslisarahastamiseks- nagu selgus 16. septembril Viljandi haiglastoimunud ümarlaual.

Viljandi haigla kirurgiakliiniku juhataja Peep Kortspärn ütlesoma sõnavõtus- et Viljandi haigla kuus täiskohaga kirurgi istuvadkvartalis ühe kuu piltlikult öeldes käed rüpes- tegeldes vaiderakorraliste juhtumitega. Samas näitab Marko Murruste koostatud“Mao- duodeenumi ja peensoole peptiliste haavanditeperforatsioonide ravi audit Eestis (aastatel 2002 ja 2003)”- etViljandi kirurgid töötavad kliinikumiga võrreldaval tasemel. Headspetsialistid on Viljandis rahapuuduse tõttu alarakendatud.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708