31. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Perearsti koduvisiit - kas nõukogudeaegne igand?

Viimastel päevadel on meedias palju kõneainet pakkunud perearstide koduvisiitidega seonduv. Tuli lahvatas siis , kui Tallinna Perearstide Seltsi(edaspidi TPS) pressiteadet koduvisiitide otstarbekusest meedias oluliselt moonutati. Üllatusena tõlgendas meedia TPS-i pressiteadet nii, et lähiajal on plaanis vähendada oluliselt perearsti koduvisiitide hulka.

 

<span style="">Tegelik põhjus- miks TPS taolise pressiteate tegi- oli asjaolu- et Eesti Patsientide Ühing-<span style=""> </span> olles<span style=""> </span> saanud mõnedkaebused patsientidelt- kellele perearst oli keeldunudkoduvisiidile minemast- küsis- kas on võimalik koostada täpsedkriteeriumid- millisel juhul peab perearst koduvisiidile minema.TPS juhatus menetles seda oma korralisel koosolekul ja leidis- etselliseid kriteeriume ei ole <span style=""> </span>siiskikahjuks võimalik koostada. Iga pöördumise puhul tuleb lähtudakonkreetsest vajadusest ja teha otsus mis olekspatsiendile.<span style=""> </span> Koduvisiidil ei ole arstilkasutada diagnostikavahendeid- mis võimaldaksid kaasaja meditsiininõuetele vastavalt diagnoosi püstitada ja läbi selle õige ravimäärata. Tavaliselt pikendab perearst viiruste<span style=""> </span> perioodil oma vastuvõtu aega . Koduvisiit kulutabära väga palju arsti aega (sõltuvalt kaugusest kulub Tallinnalinnas koduvisiidile kokku 1 tund- 1-5 tundi)- <span style=""> </span>sama aja jooksul võib arst<span style=""> </span> vastu võtta 4-6 patsienti. <span style=""> </span>Mida rohkem <span style=""> </span>koduvisiite- seda keerulisem on tagada perearstiabikättesaadavust<span style=""> </span> üldiselt.</span>

Mu.ee toetajad:
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708