Perearsti tulemustasu süsteemiga liitunuid üle 20% enam kui mullu

Eesti haigekassa ja Eesti perearstide
seltsi koostöös rakendatud perearsti tulemustasu süsteemiga on liitunuid 24%
enam kui mullu. 2007. aasta tulemuste alusel saavad tulemustasu kokku ligi 39%
tulemustasu taotlenud perearstidest.

Eesti haigekassa ja Eesti perearstide seltsi koostöös rakendatud perearsti tulemustasu süsteemiga on käesoleval aastal liitunud 80% perearstidest. Eelmisel aastal oli liitunute protsent 56. „Rõõmustavalt suur tulemustasuga liitunute protsent näitab, et Eesti perearstid on asunud süstemaatiliselt tegelema selle valdkonnaga, mida haigekassa kui patsientide huvide esindaja nende poolt kõige enam ootab - haiguste ennetamise ja tõsiste krooniliste haiguste järjepideva jälgimisega,” rõhutas haigekassa tervishoiuteenuste spetsialist Janika Viilup.

Tulemustasu taotlesid 2007. aastal 452 perearsti ehk enam kui pool Eesti 800 kinnitatud nimistuga töötavast perearstist, teatas haigekassa. Tulemustasu süsteemi rakendumise esimese ehk 2006. aasta tulemustega võrreldes on toimunud suur edasiminek - siis said koefitsiendiga 1,0 tulemustasu vaid üheksa ja koefitsiendiga 0,8 kakskümmend üks perearsti.

Tulemustasu makstakse arstile haiguste ennetamise ja krooniliste haiguste jälgimise ning ravitöö tulemuslikkuse eest. “Süsteem iseenesest ei pane arstile lisakohustusi, tulemustasu on preemia selle eest, et perearst on oma igapäevase töö käigus on saavutanud häid ja mõõdetavaid tulemusi,” selgitas Viilup.

Lisa kommentaar

  • Katre Pilvinski

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.