Autor: Katre Pilvinski • 1. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Perearsti tulemustasu süsteemiga liitunuid üle 20% enam kui mullu

Eesti haigekassa ja Eesti perearstide seltsi koostöös rakendatud perearsti tulemustasu süsteemiga on liitunuid 24% enam kui mullu. 2007. aasta tulemuste alusel saavad tulemustasu kokku ligi 39% tulemustasu taotlenud perearstidest.

Eesti haigekassa ja Eesti perearstide seltsi koostöös rakendatud perearsti tulemustasu süsteemiga on käesoleval aastal liitunud 80% perearstidest. Eelmisel aastal oli liitunute protsent 56. „Rõõmustavalt suur tulemustasuga liitunute protsent näitab, et Eesti perearstid on asunud süstemaatiliselt tegelema selle valdkonnaga, mida haigekassa kui patsientide huvide esindaja nende poolt kõige enam ootab - haiguste ennetamise ja tõsiste krooniliste haiguste järjepideva jälgimisega,” rõhutas haigekassa tervishoiuteenuste spetsialist Janika Viilup.

Tulemustasu taotlesid 2007. aastal 452 perearsti ehk enam kui pool Eesti 800 kinnitatud nimistuga töötavast perearstist, teatas haigekassa. Tulemustasu süsteemi rakendumise esimese ehk 2006. aasta tulemustega võrreldes on toimunud suur edasiminek - siis said koefitsiendiga 1,0 tulemustasu vaid üheksa ja koefitsiendiga 0,8 kakskümmend üks perearsti.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099