7. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Madal D-vitamiini tase raseduse ajal mõjutab lapse hambaid

Kanada Winnipegi and Victoria Manitoba ülikooli teadlased esitlesid maailma esimest uuringut emade rasedusaegsest D-vitamiini puudulikkusest, mis võib põhjustada lastel hambaemaili kahjustusi ja kaariest.

Antud uuringus kontrolliti ScienceDaily.com-i andmetel D-vitamiini taset 206 naisel nende raseduse teisel trimestril. Ainult 21 naisel oli piisav D-vitamiini tase. D-vitamiini sisaldus oli seotud piima ja raseduseelsete vitamiinide tarvitamisega.

Seejärel vaadeldi 135 väikelast, kellest 55,6% olid poisslapsed, ja leiti, et 21,6% neist esines hambaemaili kahjustusi ja 33,6% esines varajast hambakaariest. Selgus, et hambaemaili kahjustustega laste emadel esines raseduse ajal D-vitamiini puudulikkust. Väikelapsed, kel esines hambaemaili kahjustusi, oli soodumus ka varajase lapsepõlves esineva hambakaariese tekkeks.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099