10. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Haigekassa: Eestis tekitavad ärajäänud visiidid pikki järjekordi

Kui Rootsi kolleegid kurdavad, et patsientide tõttu ärajäänud visiidid lähevad riigile rahaliselt väga kulukaks, siis siinne probleem on pigem seotud ravijärjekordadega.

"Haigekassa arvamuse kohaselt on suurim kahju nii eriarsti kui ka teiste patsientide, kes selle arsti juurde pääsemist ootasid, ajakadu," ütles haigekassa tervishoiuteenuste juhataja Helvi Tarien. "Eriarstil seetõttu, et patsient jääb tulemata, teistel arstile pääsu soovivatel patsientidel seetõttu, et nad lihtsalt peavad kauem järjekorras ootama."

Rahaline kadu ei saa Eestis ühe visiidi korral olla suurem kui 184 krooni, sest just selline on 2008. aastal tervishoiuteenuste loetelus kehtestatud eriarsti esmase ambulatoorse vastuvõtu piirhind. Korduva vastuvõtu piirhind on 146 krooni.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708