Autor: Ketlin Beljaev • 15. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uneapnoe all kannatavatel meestel võivad tekkida erektsioonihäired

Meestel, kes kannatavad uneapnoe ehk öise hingamispeetuse all, võivad tekkida erektsioonihäired, teatas Louisville`i ülikooli teadlasterühm.

Teadlased leidsid hiirtega tehtud katsetes, et uneapnoest tingitud hapnikupuuduse tõttu kahanes hiirte paaritumissoov. Viie nädala jooksul kasvas paaritumiskatsete vaheline aeg tavalisest mitukümmend korda pikemaks, vahendas Tarbija24.

Ajakirja American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine septembrinumbris uuringu tulemused avaldanud professor David Gozal kirjutas, et isegi lühikene hingamispeetus une ajal võib mõjutada erektsioonivõimet.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099