Autor: Triin Tabur • 11. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Migreenihaigetel vähem rinnavähki?

Naised, kes kannatavad migreenist tingitud peavalude käes, haigestuvad rinnavähki kolmandiku võrra väiksema tõenäosusega, selgub uuringust.

Põhjus pole selge, kuid teadlased kahtlustavad, et see võib olla seotud hormonaalse tasakaalu kõikumisega, vahendas Forte LiveScience´it.

Näiteks on teada, et östrogeen stimuleerib hormonaalselt tundliku rinnavähi kasvu. Migreen on aga seotud muutustega hormoonide tasemes. Teadlased avastasid, et migreeni all kannatavatel naistel on 30 protsenti väiksem oht haigestuda rinnavähki kui neil naistel, kel peavaluga probleeme pole.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099