Autor: Triin Tabur • 13. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti tervishoiusüsteem pakub ELi parimat hinna-kvaliteedi suhet

Eesti tervishoiusüsteem teeb jätkuvalt edusamme ning on täna avaldatud 2008. aasta Euroopa tervishoiuteenuste tarbijaindeksi järgi Euroopa patsiendisõbralikemate tervishoiusüsteemide pingereas 11. kohal. Selle tulemusega asetub Eesti kohe Prantsusmaa järele, edestades muu hulgas Belgiat, Ühendkuningriiki, Hispaaniat ja Itaaliat.

Kuues kategoorias, mis käsitlevad 34 tulemuslikkuse näitajat, sai Eesti 1000st punktist 669. Kategoorias „Bang for the Buck” (parim hinna ja kvaliteedi suhe SKP järgi) oli Eesti taas selge võitja, teatas Haigekassa.

„Eesti on märkimisväärselt parandanud tervishoiuteenuste üldist kättesaadavust: ooteajad on muutunud lühemaks ning paranenud on juurdepääs uutele ravimitele. Tundub, et valitsus on meie eelmise aasta soovitusi kuulda võtnud,” leiab ECHI teadusdirektor dr Arne Björnberg.

Mu.ee toetajad:
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708