Autor: Ketlin Beljaev • 23. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kitsikus võib geenidoonorid ukse taha jätta

Eesti Geenivaramu salve oli eelmise reede seisuga jätnud oma andmed 33 321 doonorit. TÜ Eesti Geenivaramu teabejuht Annely Allik ütles, et doonoreid tuleb kergelt – varsti võib isegi juhtuda, et neil pole võimalik kõiki soovijaid vastu võtta.

Alliku sõnul geenivaramu mingit kampaaniat ei plaani, sest inimesed on positiivselt meelestatud. Muret valmistab hoopis riigi rahakotis vilistav tuul - pingelise eelarve juures võib juhtuda, et varsti ei ole võimalik kõiki soovijaid vastu võttagi, sest iga proovi kogumine ja hoidmine on seotud mingi kindla rahasummaga.

„Nii et võib öelda küll, et kehtib säästupoliitika – üritame kõiki kulusid hoida võimalikult madalal ja kogu raha suunata geenidoonorite kogumiseks,“ märkis Allik. Tema sõnul ei plaanita ka uusi kogujaid juurde võtta. „Üle-Eestiliselt töötab toimiv võrgustik perearste ja andmekogujaid, nii et selles osas kõik toimib,“ lisas ta.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708