Autor: Violetta Riidas • 26. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Perearstid: meditsiini reguleerivad seadused on ajast maas

Eesti Perearstide Seltsi juhatuse liige doktor Anneli Kalle-Talvik leiab, et seadused, mis puudutavad perearstide tööd, on ajale jalgu jäänud.

"Me tõepoolest oleme perearstidega mitme kuu jooksul arutanud, kuidas patsiendile nii abi pakkuda, et ta kindlasti saaks kätte selle, mis on tänapäeval asjakohane perearsti abi," selgitas Kalle-Talvik Vikerhommikule antud intervjuus.

"Meid on hästi murelikuks teinud kärped, sealhulgas ka esmatasandimeditsiinis, millega iga inimene kokku puutub ja kus on kõige rohkem pöördumisi. Kui seal kärpida, siis see tähendab, et kogu muu meditsiini koormus tõuseb kordades," märkis ta.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708