Autor: Violetta Riidas • 5. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Novaator: Eesmärgipärane elu vähendab Alzheimeri tõve riski

Inimesed, kellel on elus seatud eesmärgid, haigestuvad värske uurimuse järgi harvemini Alzheimeri tõppe või selle haiguse eelkäijatesse.

Alzheimeri tõve psühholoogilisi riskifaktoreid on vähe uuritud, kuid siiski on teada, et näiteks kohusetundlikkus, ekstravertsus ja neurootilisus võivad haiguse tekke tõenäosust mõjutada, vahendab Tartu ülikooli teadusportaal Novaator Science Dailyt.

«Elu eesmärki, psühholoogilist kalduvust otsida elukogemustest tähendust ning omada teatavat sihipärasuse tunnetust, on juba mõnda aega peetud teguriks, mis võiks hüpoteetiliselt haiguste eest kaitsta,» kirjutavad teadlased ajakirja Archives of General Psychiatry märtsinumbris.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099