Autor: Kadi Heinsalu • 23. juuni 2010
Ainult tellijatele

Arst võib saada IVFi tegemise üle suurema otsustusõiguse

Riigikogu sotsiaalkomisjonis menetluses oleva eelnõu järgi muudetakse kunstliku viljastamise ja embrüokaitse seadust nii, et viljastamisprotseduuri tegev arst otsustab ise, kas naise tervis seda kannatab ega lähtu enam sotsiaalministri määruses kirjas olevast vastunäidustuste loetelust.

Kehtiva seaduse järgi on naise kunstlik viljastamine ehk IVF keelatud, kui rasedus või sünnitus ohustab naise ja lapse elu või tervist, samuti muudel meditsiinilistel põhjustel. Loetelu vastunäidustustest kehtestab sotsiaalminister ja praegu on seal loetelus nimekiri 30 haiguse või vastunäidustuse kohta.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708