Autor: Kärt Blumberg • 11. oktoober 2010
Ainult tellijatele

Ekspert: vaja on luua tervishoiuteenuste ekspordiagentuur

Et Eesti saaks tulevikus teenida tervishoiu ekspordilt üks-kaks miljardit krooni aastas tulu, on vaja riiklikku strateegiat, sh Eesti riigi tugevat kuvandit ja tervishoiuteenuste ekspordiagentuuri, leidis Arengufondi ekspert Imre Mürk.

Mürk tõi mullu neljapäeval toimunud Arengufondi foorumil näite Singapurist, kes on riikliku strateegia ühe kasvuvaldkonnana defineerinud tervishoiuteenused ja vastavalt sellele sektorit toetab. Selle tagajärjel saabub sinna patsiente mitte ainult ümberkaudsetest vaesematest riikidest vaid ka Jaapanist. Seega põhiline erinevus riikide vahel peitub selles, kui proaktiivselt on riik tervishoiu ekspordi arendamisse kaasatud, leidis Mürk.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708