Autor: Kärt Blumberg • 13. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mäesalu: arstidel on tekkinud motivatsioonipuudus

Eesti Arstide Liidu esindaja Andrus Mäesalu sõnul on kuueprotsendiline hinnakärbe pannud nii meditsiinitöötajad kui ka patsiendid nii halba olukorda, et tekkinud on motivatsioonipuudus.

Mäesalu tundis riigikogu sotsiaalkomisjoni eilsel avalikul istungil muret arstiabi kättesaadavuse vähenemise ja pikkade ravijärjekordade pärast ning nimetas selle põhjusena tervishoiukulutuste vähendamist, kõrgeid ravimihindu ning ravimite kõrget omaosaluse määra.

Mäesalu sõnul on Eesti Euroopas üks väheseid riike, kus tervishoiukulutusi on viimase kümne aasta jooksul vähendatud. Kõige katastroofilisem on tema sõnul olukord vaesemate hulgas, kus esmatasandi arstiabi pole sugugi kõigile tagatud.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099