Autor: Triin Tabur • 5. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Irs: turul müüdavad ravimid on eluohtlikud

Venemaalt Eestisse illegaalselt toodud ravimite ostmine Balti jaama turult ja tarvitamine on Ravimiameti peadirektori asetäitja Alar Irsi sõnul eluohtlik tegevus.

"Ravimite soetamine Balti jaama turult on erakordselt eluohtlik tegevus,“ ütles Irs Kuku raadio saates „Vastasseis“. Irsi sõnul on tegemist inimeste harjumusega tarvitada samu ravimeid, mida juba emad ja vanaemad on kunagi võtnud. Ta tõdes, et olematu ei ole kindlasti ka hinnaerinevus apteegiravimitega võrreldes, vahendas Delfi.

Irs jagas Venemaalt toodud ravimid kolme gruppi. Isegi legaalselt Venemaal toodetud ravimid ei ole tema sõnul valminud nõutavates tingimustes. Venemaa ise on tunnistanud, et nende apteekides on 20 protsenti võltsitud ravimeid ja lisaks võivad osad Eestisse toodavad ravimid olla täiesti illegaalselt toodetud.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099