Autor: Merike Kungla • 13. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Trapido: minu isa seoti hooldushaiglas kinni

Kehva hooldusraviga kokku puutunud inimesed leiavad, et tegu on sotsiaalministri ja tervishoiuametnike tegemata tööga, mistõttu surevate vanurite kohtlemist Eestis saab samastada inimväärikuse jalge alla tallamisega, kirjutas Õhtuleht.

Ministri ja tervishoiujuhtide asi on valdkonnale raha juurde nõuda ja teha seda seni, kuni raha on saadud, leidis endine riigikogu liige Toomas Trapido. Ka tema isa veetis oma elu lõpupäevad hooldushaiglas. Trapido hinnangul on teema ülalhoidmine on vajalik, sest ainult nii võib miski muutuda.

Terviseameti järelevalve osakonna juhataja Peeter Mardna on vastupidisel seisukohal. "Kõik see õõnestab meditsiini usaldusväärsust," ütles Mardna. "Loomulikult võiks hoolduse kvaliteet olla parem, kuid võrrelda Eesti hooldusravi olukorda rikaste põhjamaadega, kus valdkond saab 6–7 korda rohkem raha, on täiesti kohatu."

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099