Autor: Triin Tabur • 1. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hammaste kontroll võib olla abiks diabeedi diagnoosimisel

Uue uurimuse kohaselt võivad hambaarstid olla võimelised tuvastama veel diagnoosimata diabeeti või diabeedieelses seisundis inimesi, kirjutas ERR-i teadusportaal.

Kuna hammaste ja igemete haigused on suhkruhaigete seas väga sagedased, aitaksid hambaarstid regulaarsete kontrollidega jõuda inimesteni, kes pole (veel) teadlikud oma terviseprobleemist, arvavad uuringu autorid New Yorgi Columbia ülikooli hambameditsiini kolledžist.

Parodontiit ehk hammast ümbritseva koe krooniline põletik on üks peamistest suhkurtõve tüsistustest. Parodondi haiguste all kannatavad väga paljud inimesed, suhkurtõve haigete seas on nakatunud isegi kuni 95%. Arvestades, et suur osa täiskasvanuid külastab hambaarsti vähemalt korra aastas, oleks selline lähenemine potentsiaalselt väga edukas.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099