Autor: Triin Tabur • 18. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arstlikud nõuded ajateenijatele leevenevad

Kuna prognoosi kohaselt on kolme aasta pärast äärmiselt keeruline täita ajateenistusse kutsutava 3200 noormehe piir, lastakse arstliku kontrolli kõrged nõuded allapoole. Ajateenimisest pole enam pääsu näiteks toiduallergikutel, kirjutas Postimees.

Valitsusse jõuab homme kaitseväeteenistuse seaduse eelnõu, millega koos käiva määrusega vaadatakse üle terviseseisundile ja väljaõppele esitatavad nõuded, et rohkem mehi-naisi jõuaks ajateenistuseni.

Kaitseministeeriumi kaitseväeteenistuse osakonna juhataja asetäitja kapten Riina Nemvaltsi sõnul pole määruse eesmärk kutsealuste vajaliku arvu iga hinna eest täis saamine, vaid nõuete kaasajastamine. On diagnoosigruppe, kus nõuded leevenevad, ja gruppe, kus tuleb neid täpsustada. Määrus on ligikaudu kümme aastat vana ja praktika on näidanud kätte kohad, kus on mõistlik muutusi teha.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099