Autor: Triin Tabur • 7. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti naistearstid toetavad asendusemaduse seadustamist

Eesti Naistearstide Seltsi juhatuse liige Made Laanpere leiab Postimehes kolleegide nimel asendusemaduse küsimust kommenteerides, et kuigi tegu on vastuolulise küsimusega, pooldavad naistearstid viljatutele paaridele asendusemaduse kaudu veel ühe võimaluse andmist.

Eesti Naistearstide Selts toetab asendusemaduse seadustamist. Tegemist on keerulise ja eetika seisukohalt mitmetahulise probeemiga. Igati tervitame Eesti meedias tõstatunud diskussiooni, mis seadustamisele ainult kaasa aidata saab.

Eetika probleemi esikohale asetamine ei ole juhuslik ja ülearune, sest peale last sooviva paari on teinegi osapool ja seetõttu tuleb alati kindel olla, et seadus kõiki võrdselt kohtleb ja seisab samavõrra ka riske võtva asendusema huvide eest. Seadustamise keerukust näitab, et riike, kus asendusemadus võimalik on, on väga vähe. Raha eest on see seadusega lubatud Ukrainas, Venemaal, Indias, Gruusias, Iisraelis ja mõnes USA osariigis.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099