Autor: Violetta Riidas • 20. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lihaskasvu stimuleerivat toidulisandit tarvitanud poisi jalad ja kõht kattusid tumelillade laikudega

Aasta alguses Tallinnas toimunud spordivõistlusel hakkas 16aastasel Lääne-Virumaa spordipoisil Bennol paha. Selgus, et ta oli vahetult enne võistlust esimest korda tarvitanud lihasekasvu stimuleerivaid toidulisandeid, kirjutas Virumaa Teataja.  

Poisi eakaaslasest sõber Alar (nimed ja mõned isikuid puudutavad detailid on muudetud), kes samu toidulisandeid oli tarvitanud juba pool aastat, jäi pärast võistlusi haigeks. Toksilise allergilise reaktsiooni saanud Alari jalad ja kõht muutusid tumelillalaiguliseks, lisaks kerkis ka palavik mitmeks päevaks üle 38 kraadi.  

Noormehe jõusaali treeneri sõnul sai poiss toidulisandeid tema laualt, kuhu ta pani täiskasvanud trennis käijatele toidulisandite testrid, mis tulid näidistena kaasa ostetud pulbritega.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099