Autor: Siret Trull • 28. jaanuar 2014
Ainult tellijatele

Eestis kasutatavad ravimid vastavad kvaliteedinõuetele

2013. aastal analüüsiti Ravimiameti laboris kokku 439 ravimit. Müügiloaga ravimite ning arstide ja erialaseltside taotluste alusel sissetoodud müügiloata ravimite kvaliteedis tõsiseid kõrvalekaldeid kvaliteedinõuetest ei leitud. Apteekides valmistatud ravimitest ei vastanud nõuetele 4%, mis on viimaste aastate lõikes kõige väiksem mittevastavate proovide hulk.

Müügiloaga ravimeid analüüsiti Ravimiameti laboris 55 korral, neist 9 olid veterinaarravimid. Tõsiseid kõrvalekaldeid kvaliteedinõuetest, mis põhjustanuks ravimite müügilt kõrvaldamise, ei täheldatud. Küll aga tuli ette arutamist vajavaid küsimusi müügiloadokumentatsioonis.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708