11. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ilmar Särg – südamearst, kirjanik, mesinik

TÜ kliinikumi kardio­loog Ilmar Särg on mees, keda jätkub paljudele aladele. Igapäevase arstitöö kõrval on ta viljakas kirjanik, kirjastab raamatuid, kannab hoolt ca 100 mesilaspere eest ning käivitab juba teist korda Tartumaal Peedul algkooli. Ja muidugi on pildi oluline koht ka Särje suurel perel.

Huvi mesilaste ja meditsiini vastu süstis Särjesse tema isa, kes ise mesilasi pidas ning arstina töötas. Nii oligi Särjel  keskkooli lõpetades elukutsevalikuks plaan A ja plaan B: proovida sisse saada TÜ arstiteaduskonda, kuid kui see ei õnnestu, siis minna õppima mesindust.

Ülikooli sai Särg sisse esimeste hulgas, aga ega mesilasedki kodust kuskile ei kadunud – nendega tuli ikka edasi tegeleda. Mida aeg edasi, seda suuremaks kasvas mesila. Praegu on Särje hoole all juba 100 taru ringis ning meega tegelemine on juba aastaid perele arvestatav lisasissetulek.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708